Home  »  

Apunta’t a la Revolució de la Moda! /// ¡Apúntate a la Revolución de la Moda!

El 24 d’abril de 2013 més de 1.200 treballadors del tèxtil van morir a Bangla Desh degut a l’esfondrament de Rana Plaza, l’edifici que albergava diverses fàbriques que proveeixen a multinacionals de la industria de la moda que tots coneixem.

Per recordar a aquestes persones i reivindicar que una altra manera de fer i consumir moda és possible, el 24 d’abril de 2014 va tenir lloc el primer Fashion Revolution Dayun moviment mundial  promogut per les dissenyadores Carry Somers i Orsola de Castro i  al que Moda Sostenible Barcelona es va sumar des del primer moment organitzant la Primera Pasarel·la de Moda Sostenible de Barcelona i esdevenint co-coordinadors a Catalunya de Fashion Revolution Day. 

Enguany Fashion Revolution torna a sortir al carrer amb una consigna clara: que ens preguntem «Qui ha fet la meva roba» i traslladem aquesta pregunta a les marques que vestim.

Com pots fer la Revolució de la Moda? 

1. FINS EL 24 D’ABRIL (ACTIVITAT OBERTA): RETOMODASOSTENIBLE 

 • Grava un video curt on surtis donant la volta a una peça de roba i pregunta a la marca que l’ha fet «Qui ha fet la meva roba?» i, al final, nomina a tres persones a que també ho facin.
 • Comparteix aquest video a les xarxes socials amb el hashtags #whomademyclothes i #retomodasostenible. No oblidis dir-li a les tres persones que has retat a que facin el mateix!!
 • Amb tots els videos que es comparteixin farem una acció molt xula  en la que tothom es podrà veure representat.

 

2.  FINS EL 24 D’ABRIL (activitat oberta): SE COMPRA Y SE TIRA

Si vols gravar el teu propi vídeo amb la cançó «Se compra se tira» que l’artista Carmen Doorá ens ha cedit,  o simplement t’acompanyi en les accions que realitzis en motiu del Fashion Revolution Day, demana’ns l’àudio i te l’enviarem! Podràs gravar el teu propi vídeo amb la cançó enregistrada especialment per a l’esdeveniment i utilitzar-lo en els esdeveniments i accions que facis. Si fas alguna cosa, recorda enviar-nos-la. Amb els vídeos que recopilem farem una acció sorpresa el 24 d’Abril.

3. 24 DE ABRIL: PASSAREL·LA CIUTADANA MODA SOSTENIBLE

CARTEL-FASH-REV-2015-CATALA-WEB

El 24 d’abril tens una cita a la Plaça dels Àngels de Barcelona.

 • 18h  Convocatòria ciutadana a la ‘Passarel·la improvisada’ oberta a tothom. Ens reunirem tots en un lloc proper a la plaça dels Àngels, MACBA (Plaça de La Gardunya- darrera del Mercat de la Boqueria).
 • 18:30h Inici ‘Passarel·la improvisada’. Desfila per una bona causa!
 • 18:50h Arribada de la ‘Passarel·la improvisada’ a Plaça dels Àngels (MACBA)
 • 19h. Performance col·laborativa amb 400 quilos de roba usada
 • 20h Projecció audiovisual 

Si el 24 d’abril vols sortir al carrer amb nosaltres, reserva’t la data i apunta’t a la nostra llista de correu, des d’on t’informarem de tots els detalls. 

Patrocina: 

4. 26 D’ABRIL: MODA SOSTENIBLE & SUSTAINABLE SUNDAY

Pati de les Dones (Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona -CCCB)

De 11:00 a 20:00h Showroom moda sostenible

showroom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esdeveniment pensat perquè els assistents, adults, joves i nens puguin conèixer, provar i comprar les marques locals que l’Associació Moda Sostenible Barcelona ofereix a manera de showroom.

Aquí trobareu roba confeccionada amb teles orgàniques, dissenys upcycling (producte de la reutilització) i marques que realitzen els seus models amb teixits de proximitat.

Podreu sortir amb un conjunt complet de roba sostenible en el qual haurem combinat models dels diferents dissenyadors que exposen les seves peces en aquest dia gràcies a estilistes especialitzades.

Més informació: http://thesustainablesunday.com/actividades/pop-up-store/

 

12:30h PechaKucha sobre moda sostenible & Fashion Revolution Day

pechakucha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les xerrades en format PechaKucha (ペ チャクチャ), una manera informal d’escoltar punts de vista variats al voltant d’un tema comú. Així sabrem què opina una bloguer, una escriptora, una minimalista o una periodista sobre diferents aspectes de la moda sostenible en tan sol … 7 minuts i 40 segons!!

L’originalitat d’aquest tipus de xerrada és que cada ponent ha d’exposar el seu tema utilitzant de fons 20 diapositives, cadascuna de les quals només és mostrada durant 20 segons.

Més informació: http://thesustainablesunday.com/actividades/pechakucha/

Aquest esdeveniment es desenvolupa en el marc de Sustainable Sunday i és possible gràcies a la col·laboració de:

sustainable-brands

 

 

 

5. CADA DIA DE L’ANY SIGUES CURIÓS, PREGUNTA I ACTÚA!

fashion revolution day 2015 . Foto J.Subirats

Abans de comprar una peça de roba pregunta’t dues vegades si la necessites; sigues curiós i intenta esbrinar qui l’ha fet. Cada dia pots fer la Revolució de la Moda!

 

 

 

 

 

L’Associació Moda Sostenible de Barcelona és la co-coordinadora a Catalunya de Fashion Revolution Day.  Si vols més informació o estàs organitzant alguna acció a Catalunya relacionada amb el Fashion Revolution Day, t’animem a posar-te en contacte amb nosaltres comunicacio@modasosteniblebcn.org 

Pots veure més informació sobre Fashion Revolution a:

Fashion Revolution Spain

Fashion Revolution Internacional

El 24 de abril de 2013 más de 1.200 trabajadores del textil murieron en Bangladesh debido al hundimiento de Rana Plaza, el edificio que albergaba varias fábricas que abastecen a multinacionales de la industria de la moda que todos conocemos.

Para recordar a estas personas y reivindicar que otra manera de hacer y consumir moda es posible, el 24 de abril de 2014 tuvo lugar el primer Fashion Revolution Day, un movimiento promovido por las diseñadoras Carry Somers y Orsola de Castro al que  Moda Sostenible Barcelona se sumó desde el primer momento organizando la Primera Pasarela de Moda Sostenible de Barcelona y convirtiéndose en co-coordinadores en Cataluña de Fashion Revolution Day.

Este año Fashion Revolution vuelve a salir a la calle con una consigna clara: que nos preguntemos «¿Quién hizo mi ropa?» y traslademos esta pregunta a las marcas que vestimos.

 ¿Cómo puedes hacer la Revolución de la Moda?

 

1. HASTA EL 24 DE ABRIL (actividad abierta): RETOMODASOSTENIBLE

 • Graba un video corto donde salgas dando la vuelta a una prenda y pregunta a la marca que lo ha hecho «Quien hizo mi ropa?» y, al final, nomina a tres personas a que también lo hagan.
 • Comparte este video en las redes sociales con los hashtags #whomademyclothes y #retomodasostenible. ¡¡No olvides decirle a las tres personas que has retado que hagan lo mismo!!
 • Con todos los videos que se compartan ¡haremos una acción muy chula!

 

HASTA EL 24 DE ABRIL (actividad abierta): SE COMPRA Y SE TIRA

Si quieres grabar tu propio video con la canción “Se compra y se tira” que la cantante Carmen Doraá nos ha cedido, o simplemente que las acciones que realices para Fashion Revolution Day, ¡pídenos el audio y te lo enviaremos! Podrás grabar tu propio video con la canción enregistrada especialmente para el evento y utilizarlo en los eventos y acciones que realices. También nos lo puedes enviar, con los videos que recopilemos haremos una acción sorpresa el 24 de Abril.

 

 3. 24 DE ABRIL: PASARELA CIUDADANA MODA SOSTENIBLE

CARTEL-FASH-REV-2015-CASTELLANO-WEB

El 24 de abril tienes una cita en la Plaza de los Ángeles de Barcelona (MACBA)

 • 18h Convocatoria ciudadana para participar en la ‘Pasarela improvisada’ abierta a todos. Nos reuniremos en un lugar cercano a la plaza de los Ángeles, MACBA (Plaza de la Gardunya- detrás Mercado Boquería).
 • 18: 30h Inicio ‘Pasarela improvisada’. ¡Desfila por una buena causa!
 • 18: 50h Llegada de la ‘Pasarela improvisada’  a Plaza de los Ángeles (MACBA)
 • 19h. Performance colaborativa con 400 kilos de ropa usada
 • 20h Proyección audiovisual

Si el  24 de abril quieres salir a la calle con nosotros, resérvate la fecha y apúntate a nuestra lista de correo, desde donde te informaremos de todos los detalles.

Patrocina:

4. 26 DE ABRIL: MODA SOSTENIBLE & SUSTAINABLE SUNDAY

Pati de les Dones (Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona -CCCB)

De 11:00 a 20:00h Showroom moda sostenible

showroom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Evento pensado para que los asistentes, adultos, jóvenes y niños puedan conocer, probarse y comprar las marcas locales que la Asociación Moda Sostenible Barcelona ofrece a modo de showroom.

Aquí encontraréis ropa confeccionada con telas orgánicas, diseños upcycling (producto de la reutilización) y marcas que realizan sus modelos con tejidos de proximidad.

Podréis salir con un conjunto completo de ropa sostenible en el que habremos combinado modelos de los diferentes diseñadores que exponen sus piezas en este día gracias a estilistas especializadas.

Más información: http://thesustainablesunday.com/actividades/pop-up-store/

 

12:30h PechaKucha sobre moda sostenible & Fashion Revolution Day

pechakucha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Las charlas en formato PechaKucha (ペチャクチャ), una manera informal de escuchar puntos de vista variados entorno a un tema común. Así sabremos qué opina una bloguer, una escritora, una minimalista o una periodista sobre distintos aspectos de la moda sostenible en tan solo… 7 minutos y 40 segundos!!

La originalidad de este tipo de charla radica en que cada ponente ha de exponer su tema usando de fondo 20 diapositivas, cada una de las cuales solo es mostrada durante 20 segundos.

Más información: http://thesustainablesunday.com/actividades/pechakucha/

Este acontecimiento se desarrolla en el marco de Sustainable Sunday y es posible gracias a la colaboración de:

sustainable-brands

 

 

 

5. CADA DÍA DEL AÑO, ¡SÉ CURIOSO, PREGUNTA Y ACTÚA! 

fashion revolution day 2015 . Foto J.Subirats

Antes de comprar una prenda pregúntate dos veces si la necesitas; sé curioso e intenta averiguar quién la ha producido. La revolución de la moda la puedes hacer cada día. 

 

 

 

 

 

La Asociación Moda Sostenible de Barcelona es la co-coordinadora en Cataluña de Fashion Revolution Day. Si quieres más información o estás organizando alguna acción en Cataluña relacionada con el Fashion Revolution Day, te animamos a ponerte en contacto con nosotros: comunicacio@modasosteniblebcn.org 

Puedes ver más información sobre Fashion Revolution:

Fashion Revolution Spain

Fashion Revolution Internacional

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *